Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου τίμησαν την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, για την εξασφάλιση ολυμπιακής κάρτας.

Η ηγεσία του Οργανισμού υποδέχτηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΟΑ, την αρχηγό της ομάδας Άντρη Χριστοφόρου και τις Δήμητρα Κουκουμά, Ελένη Κουκουμά, Κωνσταντίνα Γεωργίου και Στυλιάνα Καμηλάρη, καθώς και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργο Γεωργίου. Από τον ΚΟΑ παρέστη επίσης ο λειτουργός Πάρις Αβρααμίδης.

Είναι η τρίτη σερί Ολυμπιάδα που θα συμμετάσχει η κυπριακή ποδηλασία με το αγώνισμα δρόμου αντοχής γυναικών. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τις αθλήτριες για την επιτυχία τους και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας «γιατί ζητούσατε επίμονα τη στήριξη της ποδηλασίας και πρέπει να ομολογήσω ότι η αγάπη μας για τον αθλητισμό και η επιμονή σας έφερε αποτέλεσμα». Τόνισε επίσης ότι «ο ΚΟΑ διορίστηκε από την Κυβέρνηση για να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα κι αυτό είναι ιερό. Πρέπει να το ξοδεύουμε νούσιμα και δεν υπάρχει πιο νούσιμος τρόπος από το να χορηγήσει την Ομοσπονδία» και πρόσθεσε: «Η επιτυχία σας είναι τεράστια και θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανες, γιατί κάνετε αυτό που αγαπάτε και εκπροσωπείτε τη χώρα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η Κύπρος και ο ΚΟΑ σάς ευγνωμονούμε και σάς ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργίου ευχαρίστησε για την τιμή που κάνει ο Οργανισμός στις αθλήτριες μ’ αυτή τη βράβευση και σημείωσε: «Αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει τη βοήθεια και στήριξη του Προέδρου Ανδρέα Μιχαηλίδη και του ΔΣ του ΚΟΑ, γιατί αν δεν στηρίζατε την Εθνική ομάδα ποδηλασίας, τώρα δεν θα γιορτάζαμε όλοι μαζί. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια που προσφέρατε απλόχερα».

Η Άντρη Χριστοφόρου η οποία θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ευχαρίστησε «για την τιμή που μας κάνετε να αναγνωρίσετε την προσπάθεια και τη σημασία της πρόκρισης. Φέτος με την αλλαγή στα κριτήρια, η πρόκριση θεωρείτο πολύ δύσκολη, αλλά αποδείξαμε ότι έχουμε νέο αίμα που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Είμαι περήφανη για τις κοπέλες και θέλω να σας κάνω κι εγώ περήφανους το καλοκαίρι. Θέλω να είμαι στο Παρίσι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί πιστεύω ότι θα είναι η τρίτη και τυχερή μου», και κατέληξε λέγοντας ότι «αν δεν μας στηρίζατε και οικονομικά όταν το ζητήσαμε, δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας»

Δείτε Επίσης  Απόλλωνας : Πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου