Ενδεχομένως μέσα από τη δουλειά μου και τις τοποθετήσεις μου, θα προσπαθήσω πάντα οι δηλώσεις μου να είναι τέτοιες που δεν θα παρασύρουν κάποια νέα παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν στέκουν.

Έχουμε σήμερα ένα νέο παιδί που παλεύει για τη ζωή του. Ένας αστυνομικός που πήγε απλά να κάνει τη δουλειά του. Είναι θέμα ίσως και της νοοτροπίας, του ταπεραμέντου. Πάρα πολλά πράγματα μαζεμένα. Κατανοώ ότι δεν είναι εύκολη η απόφαση αν φτάνει μία κυβέρνηση να αποφασίζει για τα μέτρα στο ποδόσφαιρο, είναι σίγουρο πως θα είναι δύσκολες.

Πρώτα πιστεύω ότι εμείς που είμαστε πρωταγωνιστές, να δώσουμε το πρώτο παράδειγμα είτε με τη συμπεριφορά μας, είτε με τις δηλώσεις μας, να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ήρεμοι και ταπεινοί. Να μην δώσουμε έναυσμα σε νεότερα άτομα για να μπορούν να λειτουργήσουν με τρόπο που δεν είναι σωστός.

Όταν μία κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα, καταλαβαίνω από την πλευρά μου πως είμαστε ουσιαστικά μόνο πρόβλημα, μόνο πονοκέφαλος. Κανείς δεν θέλει πονοκεφάλους. Και είναι λογικό οι αποφάσεις να είναι κατά κάποιο τρόπο εις βάρος μας, ελπίζοντας ότι μελλοντικά μπορεί να δώσουν έστω κάποια λύση σε θέματα που αφορούν τη βία. Αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο κι ο ίδιος δεν περιμένω πάρα πολλά πράγματα για τη συνέχεια, ότι μπορεί δραστικά να αλλάξει κάτι. Γιατί είναι και θέματα της κουλτούρας. Γενικά στα Βαλκάνια είμαστε λίγο πιο θερμόαιμοι, αγαπάμε το ποδόσφαιρο με τον δικό μας τρόπο. Δεν θα είμαστε ποτέ όπως κάποιες χώρες που είναι ίσως λίγο πιο βόρειες όπου είναι πιο οικογενειακό το ποδόσφαιρο. Σε μας είναι πιο πόλεμος. Εκείνο που εγώ μπορώ να κάνω από την πλευρά μου, ίσως και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε ομάδες.

Δείτε Επίσης  Πόσα καντάρια μπάλας χωράνε σε αυτή τη φωτογραφία;

Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Να προφυλάξουμε το προϊόν που εξυπηρετούμε».