Ο Μίλαν Τράικοβιτς ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου 2023, το πρόγραμμά του για τον «Δρόμο προς το Παρίσι» και τη νέα προσωπική του ιστοσελίδα (milantrajkovic.com).

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Blanc Cocktail Bar» στη Λευκωσία, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 στα 60μ. με εμπόδια στον κλειστό στίβο, είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους χορηγούς του, την Πολιτεία που βρίσκεται στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια και την ΚΟΕΑΣ για τη στήριξή της στην πορεία του. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν σύσσωμη η αθλητική ηγεσία της Κύπρου, με τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τη γενική διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Χρυσοστόμου. Τον Μίλαν Τράικοβιτς τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, ο πρεσβευτής του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΟ στον οποίο ανήκει, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, ο Δρ Κυριάκος Κακαβελάκης, αρκετοί συναθλητές και συναθλήτριές του, δημοσιογράφοι του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, φίλοι του και βέβαια ολόκληρη η οικογένειά του.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονταν οι μεγάλες επιτυχίες του Μίλαν Τράικοβιτς στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, όπως το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη το 2019, η πρόκρισή και παρουσία του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και άλλες εξαιρετικές εμφανίσεις του στο παγκόσμιο στερέωμα του στίβου. Απευθυνόμενος στους καλεσμένους του, ο Μίλαν Τράικοβιτς αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του στο επόμενο διάστημα, ο οποίος έχει ως καταληκτικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αυτήν την περίοδο ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και το Σάββατο (25/11) θα πάρει τον δρόμο για τη Νότια Αφρική, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό και πολύ σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του. Στο 2024 ο Τράικοβιτς έχει τριπλό στόχο διάκρισης, που είναι αρχικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη στις αρχές Μαρτίου (1-3). Ακολούθως θα κάνει ακόμα πιο εντατική προετοιμασία για το καλοκαίρι, στο οποίο υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12 Ιουνίου) και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού (1-11 Αυγούστου). Ενδιάμεσα, θα λαμβάνει μέρος σε διεθνή μίτινγκ και σε διοργανώσεις της Εθνικής μας ομάδας.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς ευχαρίστησε την αθλητική ηγεσία της Κύπρου και ιδιαίτερα τον ΚΟΑ για τη στήριξη που του προσφέρει, τονίζοντας πως είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια σε κάθε αθλητή από την Πολιτεία, αφού «όσο μεγαλύτερη είναι η βοήθεια, τόσο μεγαλύτερες επιτυχίες μπορεί να έχει ο κάθε αθλητής». Ακολούθως ευχαρίστησε τους βασικούς χορηγούς του, αναφέροντας: «Χωρίς τη βοήθεια από την ιδιωτική χορηγία δεν θα μπορούσε κανένας αθλητής να κάνει πρωταθλητισμό». Έτσι, ο Τράικοβιτς ευχαρίστησε τον διαχρονικό χορηγό του, την ΟΠΑΠ Κύπρου «η οποία με στηρίζει πριν καν κάνω επιτυχίες», την Toyota Cyprus «η οποία με διευκολύνει στο να παίρνω τον δρόμο για τις προπονήσεις και της επιστροφής στο σπίτι μου», κάνοντας την αποκάλυψη ότι είναι και επίσημα αθλητής της Toyota International, συμμετέχοντας σε καμπάνια της Toyota που θα παίζει παγκόσμια πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων! Ευχαριστίες απηύθυνε και στην εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, για την αγαστή συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, της οποίας είναι επίσημος πρεσβευτής για το γαλατάκι «το οποίο πίνω κάθε μέρα και νιώθω δυνατός». Ευχαριστίες και την εταιρεία Foody, για τη μέχρι σήμερα όμορφη συνεργασία, αφού «είναι ωραία τα σουβλάκια» και την οποία ευελπιστεί να συνεχίσει.

Δείτε Επίσης  ΠΑΟ : Έφτασε τους 300 Ευρωπαϊκούς αγώνες

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο προπονητής του Μίλαν Τράικοβιτς, Αντώνης Γιαννουλάκης, με τον οποίο έζησε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, που δεν είναι και λίγες. Ο κ. Γιαννουλάκης τόνισε την ποιότητα του Μίλαν ως αθλητής, την αφοσίωσή του στις προπονήσεις και τους αγώνες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Μίλαν είναι ένα φανταστικό εργαλείο, ο οποίος δουλεύει πολύ σκληρά και ακούει τα πάντα, αφομοιώνοντας πλήρως τις εντολές μου. Ό,τι του πεις το κάνει στην εντέλεια, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές μου και έρχονται τα αποτελέσματα. Αν κάτι δεν πάει καλά, αυτό είναι δική μου ευθύνη. Ο Μίλαν είναι σαν το παλιό καλό κρασί, όσο μεγαλώνει τόσο βελτιώνεται». Μιλώντας για τη νέα χρονιά, ο κ. Γιαννουλάκης ανέφερε πως είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι Ολυμπιακή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας υπάρχουν άλλες δύο διοργανώσεις που είναι το Παγκόσμιο Κλειστού και το Ευρωπαϊκό, στις οποίες θα κυνηγήσει την πρόκρισή του στον τελικό. Ο Αντώνης Γιαννουλάκης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον ΚΟΑ και την ΚΟΕΑΣ για τη στήριξή τους, καθώς και τους ιδιωτικούς χορηγούς του Μίλαν, τονίζοντας: «Ο Μίλαν αισθάνεται όμορφα που έχει δίπλα του ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον αγαπούν».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε σύντομη παρέμβαση, τονίζοντας τη στήριξή του στον Μίλαν Τράικοβιτς, και… «δείγμα αυτού είναι η σύσσωμη παρουσία στην εκδήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού», συνεχίζοντας: «Ο ΚΟΑ είναι δίπλα στον Μίλαν και σε όλα τα παιδιά τα οποία κάνουν την προσπάθειά τους για να έχουν διεθνείς επιτυχίες. Μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα είμαστε στον ΚΟΑ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθούμε αυτά τα παιδιά. Μίλαν, το Παρίσι σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου».

Ακολούθως, ο Μίλαν Τράικοβιτς τίμησε, με ένα υπογραμμένο παπούτσι του από προηγούμενους αγώνες του, τούς ιδιώτες χορηγούς του, ΟΠΑΠ Κύπρου, Toyota Cyprus, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Foody, οι οποίοι με τη σειρά τους εξήραν τη συνεργασία τους με τον πρωταθλητή των ψηλών εμποδίων. Ως κοινή τοποθέτηση κρατάμε το: «Νιώθουμε περήφανοι για τον Μίλαν μας και γι’ αυτά τα οποία έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια. Ο Μίλαν δεν ξεχωρίζει μόνο για τις αθλητικές του επιτυχίες, αλλά και για το ήθος, την ταπεινότητα και την καλή διάθεση και είμαστε χαρούμενοι διπλά για τη συνεργασία μας».

* Κλείνοντας την εκδήλωση ο Ευριπίδης Μάνουλος παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα του Μίλαν Τράικοβιτς (milantrajkovic.com), στην οποία θα παρουσιάζεται η όλη δραστηριότητά του στον «Δρόμο για το Παρίσι» και όχι μόνο.

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ

Ημερομηνία γέννησης: 17/03/1992

Τόπος γέννησης: Σουρντούλιτσα, Σερβία

Τόπος διαμονής: Λεμεσός

Σύλλογος: Γ.Σ. Ολύμπια Λεμεσού

Προπονητής: Αντώνης Γιαννουλάκης

Αγώνισμα: 110μ. με εμπόδια, 60μ. εμπόδια κλειστού

Ατομική επίδοση:

110μ. εμπόδια: 13.25 (09/07/2017, Λονδίνο) – παγκύπριο ρεκόρ

60μ. εμπόδια κλειστού: 7.51 (04/03/2018, Μπέρμιγχαμ) – παγκύπριο ρεκόρ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

7ος Ολυμπιακοί Αγώνες 2016, Ρίο ντε Τζανέιρο

8ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019, Ντόχα

1ος Ευρωπαϊκό Κλειστού 2019, Γλασκόβη

7ος Παγκόσμιο Κλειστού 2022, Βελιγράδι

2ος Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2023, Χορζόφ

5ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016, Άμστερνταμ

6ος Ευρωπαϊκό Κλειστού 2017, Βελιγράδι

4ος Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2018, Χρυσή Ακτή

6ος Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2022, Μπέρμιγχαμ

1ος Μεσογειακοί Αγώνες 2022, Οράν

2ος Ντάιαμοντ Λιγκ 2017, Λονδίνο

1ος Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2015, Πιτέστι

1ος Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2016, Πιτέστι

1ος Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2023, Κράλιεβο 6ος Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα 2015, Γκουανγκζού