Θεωρείται δεδομένη η παρουσία ομάδας από Ντουμπάι στη Euroleague την σεζόν 2024-25. Αυτό βέβαια θα φέρει 150 εκατομύρια στα ταμεία της διοργάνωσης.

Δημοσίευμα ιστορικής σημασίας από το ισπανικό Μέσο, που αναφέρει πως έχει παρθεί η απόφαση από τη νέα σεζόν να συμμετάσχει ομάδα από το Ντουμπάι στην Euroleague, κάτι σημαίνει πως στα ταμεία της λίγκας θα μπει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, αλλάζοντας όπως είναι φυσικό το στάτους της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που βασίζεται και σε δηλώσεις του Παούλιους Μοτεγιούνας, CEO της Euroleague, στο «basketnews», όπου ανέφερε:  «Το ποσοστό της επόμενης καμπάνιας που έρχεται είναι 50%».

Η τελική συμφωνία πάρθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, όταν όλες οι ομάδες-μέτοχοι, πλην της Μακάμπι, συμφώνησαν στο άνοιγμα της Euroleague και στη συμμετοχή μίας ομάδας από το Ντουμπάι στη διοργάνωση από τη νέα σεζόν.

Αυτό θα φέρει 150 εκατ. ευρώ στα ταμεία της λίγκας, με τις ομάδες να εισπράττουν 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα 5 έτη, κάτι που προφανώς αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα στη διοργάνωση.

Το Ντουμπάι ζήτησε τη διοργάνωση δύο σερί Final Four, κάτι που οι ομάδες αρνήθηκαν, με τη λύση ενός νεοσύστατου Super Cup να φαίνεται πως προπορεύεται και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Η νέα ομάδα του Ντουμπάι ωστόσο θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να μην αλλοιώσει την Euroleague με την είσοδό της πιθανότατα να έχει κάποιο δημοσιονομικό περιορισμό.

Επιπλέον, η ομάδα του Ντουμπάι θα αγωνίζεται επίσης σε ένα άλλο πρωτάθλημα, όπως πχ. η Αδριατική Λίγκα, για να διατηρήσει έναν ρυθμό ανταγωνισμού και κούρασης όχι πολύ διαφορετικό από τους αντιπάλους της.

Δείτε Επίσης  Μεταθανάτια τιμή στον Μιχαΐλοβιτς