Αστυνομία : Στείλαμε επιστολή στην ΚΟΠ , χωρίς απάντηση !

Οι μαυροπράσινοι καταγγέλλουν ακαταλληλότητα του γηπέδου στο Δάλι όπου έγινε ο αγώνας απέναντι στην Ομόνοια 29Μ και ανεπάρκεια της αστυνομίας να παρέχει ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Χαρτσιώτης ανέφερε:

“Το γήπεδο είναι ακατάλληλο για οπαδούς και των δύο ομάδων. Είμαστε η πρώτη ομάδα που πήρε φέτος οπαδούς. Υπάρχει μόνο μία είσοδος και έξοδος ενώ γύρω από το γήπεδο υπάρχει ποτάμι με αποτέλεσμα η αστυνομία να μη μπορεί να βάλει περίπολο. Η απόσταση των κερκίδων από το γήπεδο είναι ελάχιστη. Οπαδοί τους μας έφτυναν και έριχναν νερό στο κίπερ μας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεχθήκαμε στις κερκίδες φραστικές επιθέσεις επειδή απλά υποστήριζαν κόσμια την ομάδα τους ενώ στο τέλος του αγώνα δέχθηκαμε τραμπουκισμό την ώρα της εξόδου.

“Η ευθύνη είναι στην αστυνομία που εκτός από τη μικρή δύναμη που πήρε στο παιχνίδι, άφησε τους οπαδούς και των δύο ομάδων να φύγουν την ίδια ώρα από την ίδια έξοδο. Έχω ήδη επικοινωνήσει με ΚΟΠ και ΚΟΑ για το θέμα του γηπέδου αυτού που δεν είναι απλά ακατάλληλο αλλά εγκληματικό. Θα θρηνήσουμε θύματα”.

“Οι παίκτες μας είναι ήρωες και τους δίνουμε συγχαρητήρια για το θάρρος, το πείσμα και γενικά την άρνησή τους να απαντήσουν στις προκλήσεις και τελικά να βγουν νικητές από το κολαστήριο”

Σε απάντηση της η Αστυνομία , μέσω του Υπεύθυνου του Κλάδου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας κ. Μιχάλη Ηροδότου σχετικά με τις καταγγελίες του Προέδρου του Ολυμπιακού δήλωσε τα πιο κάτω :

Kαλεί την ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού ήδη στάλθηκαν στην Ομοσπονδία επιστολές πως το γήπεδο δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο και για αυτό το λόγο είναι επικίνδυνο.

Για την ακαταλληλότητα του γηπέδου… “Επιβεβαιώνω αυτά που δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι ακατάλληλο για να διεξάγονται αγώνες εκεί ειδικά για την Ομόνοια 29Μ που ακολουθείται από τόσο πολύ κόσμο. Εμείς στείλαμε επιστολές στην ΚΟΠ για το συγκεκριμένο γήπεδο στο Δάλι”.

Δείτε Επίσης  Κοντίδης : Τρεις θέσεις στο Παγκόσμιο της Μαγιόρκα

Η πρώτη έκθεση που στάληκε στην ΚΟΠ… “Στην πρώτη έκθεση στις 25 Οκτωβρίου ενημερώσαμε για το γεγονός ότι πάει μεγάλος αριθμός οπαδών που προβαίνουν σε χρήση πυρσών και είναι επικίνδυνο. Η ΚΟΠ μας είπε να γίνει συνάντηση στο γήπεδο με τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΚΟΠ, την αστυνομία, εκπρόσωπο της Ομόνοιας 29Μ και τις αρχές του γηπέδου. Τελικά στο ραντεβού μόνο εμείς και ο εκπρόσωπος της ΚΟΠ πήγαμε”. 

Η συνάντηση στο γήπεδο και η νέα έκθεση-επιστολή… “Αφού είδαμε το χώρο καταλήξαμε ότι οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 400 άτομα ενώ παράλληλα για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να φιλοξενούνται οπαδοί της εκτός έδρας ομάδας. Και είναι λογικό αφού όλοι χρησιμοποιούν την ίδια είσοδο/έξοδο, τις ίδιες καντίνες και τουαλέτες. Στείλαμε λοιπόν νέα έκθεση στις 23 Νοέμβρη με σωρεία φωτογραφιών στην ΚΟΠ όμως δεν πήραμε απάντηση ποτέ. Εμείς εισηγούμαστε να βρεθεί άλλο γήπεδο για αυτή την ομάδα γιατί είναι μία από τις λαοφιλέστερες της κατηγορίας και το γήπεδο αυτό είναι ακατάλληλο για τόσο κόσμο”. 

“Τα ίδια παράπονα είχαμε και πέρσι που η Ομόνοια 29Μ έπαιζε με ΑΕΖ, Παραλίμνι και Πέγεια. Τα είπαμε επανελημμένα όμως δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν και η ΚΟΠ κρίνει το γήπεδο κατάλληλο. Αν αύριο όμως συμβεί οτιδήποτε να αναλάβει και την ευθύνη”.

Για την αστυνομική δύναμη στο συγκεκριμένο γήπεδο… “Επίσης για την ανεπαρκή αστυνομική δύναμη που λένε, να ενημερώσω ότι η αστυνομία στέλνει στο γήπεδο αυτό 25-30 αστυνομικούς, που ισούται δηλαδή με όλους τους αστυνομικούς που πάνε στα άλλα γήπεδα της κατηγορίας”.