Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 34ο Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο το τριήμερο 31 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου 2023. Το Συνέδριο των ενώσεων του αθλητικού Τύπου της Κύπρου και της Ελλάδας, επέστρεψε στην Κύπρο μετά από 13 χρόνια.

Πάνω από 100 σύνεδροι, από Κύπρο και Ελλάδα, διέμειναν στην πόλη της Πάφου, ενώ επιπλέον δεκάδες δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τις εργασίες του, μετακινούμενοι καθημερινά από Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, στο τελευταίο μέρος του Συνεδρίου, το πρωί της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, αρχικά έγινε ανάλυση των Mega Events στην Κύπρο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει της διοργάνωσης το 2024 του UEFA EURO U17, ενώ αποκάλυψε τους πρεσβευτές της διοργάνωσης που θα είναι οι Παύλος Κοντίδης και Καρολίνα Πελενδρίτου. Όπως είπε, το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου, με τα πλείστα παιχνίδια να διεξάγονται στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου, ενώ ο τελικός (καθώς και ένας ημιτελικός), θα διεξαχθούν στο «Στάδιο Άλφαμεγα» στη Λεμεσό.

Ο Μάνος Σταραμόπουλος, Β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, ανέπτυξε τις προοπτικές για να διοργανώσουν από κοινού Ελλάδα και Κύπρος μία μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ο Μαρκ Κληρίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Eurobasket 2025 και ο Βαγγέλης Ιωάννου, Α’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ, αναφέρθηκαν σε όσα αφορούν την ανάληψη του ενός ομίλου της διοργάνωσης από την Κύπρο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας και τα τεράστια οφέλη για τη χώρα. Μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα οφέλη της παρουσίας του Γιάννη Αντεντοκούνμπο και της Εθνικής Ελλάδας στη Λεμεσό. Επιπλέον, η διοργάνωση θα ενισχύσει την εικόνα της Κύπρου, ενώ η εμπειρία είναι πολύτιμη, όπως το κληροδότημα που θα αφήσει το Εurobasket 2025 και αφορά την ανακαίνιση και επέκταση του γηπέδου «Σπύρος Κυπριανού» που θα προσελκύσει άλλα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα και εκδηλώσεις.

Το Συνέδριο έκλεισε με θέμα για τον αθλητικό τουρισμό στην Πάφο. Μίλησαν οι Γιώργος Τσέλεπος (Δήμος Πάφου), Λούκας Νικηφόρου (ΕΤΑΠ Πάφου), Έβελυν Κλεάνθους (Anemi Hotel & Suites & α’ αντιπρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ στην Πάφο), Γιώργος Κακουρίδης (επιχειρησιακός διευθυντής Cyprus Logicom Marathon), Μάικ Χατζηιωάννου (διευθυντής Activate Cyprus), Nικολέττα Ιωάννου (Mokapot Productions).

Όλοι τους ανάπτυξαν τη σημασία των αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη της Πάφου και αναδείχθηκε η ποιοτική και ποσοτική δουλειά που γίνεται με εγκαταστάσεις και όχι μόνο, γεγονός που έχει τεράστιο αντίκτυπο στον αθλητικό τουρισμό της επαρχίας.

Δείτε Επίσης  Ψηλά το Κυπριακό Ταεκβοντό