Η ομάδα δρομέων με το τριφύλι στο στήθος , δραστηριοποιείται από το 2018 . Στόχος των Omonoia Runners , είναι να ελκύσουν και άλλους δρομείς να ασχοληθούν γεννικότερα με την καλή τους φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε δρομικές αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πότε ιδρύθηκε η ομάδα Omonoia Runners και από ποιους; Γιατί Omonoia, έχει σχέση με το Λευκωσιάτικο σωματείο;

Οι ΟΜΟΝΟΙΑ RUNNERS δραστηριοποιούνται ως τμήμα από τον Απρίλη του 2018.

Ιδρύθηκε μετά από μια πρωτοβουλία που είχαμε μαζί με τον Αντρέα Συμεού ώστε να τρέχουμε με την φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας. Από τότε δημιουργήθηκε επίσημα το τμήμα των δρομέων και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σωματείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.

 Υπεύθυνος του Τμήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου είναι ο Νικόλας Φιλοθέου ο οποίος σαν δρομέας και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες της ομάδας και η στήριξη που προσφέρει είναι πέρα για πέρα πολύτιμη και σημαντική.

 Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι σας;

Στόχος του Τμήματος είναι να προσελκύσει περισσότερους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ δρομείς να τρέχουν με το τριφύλλι στο στήθος αλλά και για να ελκύσει άλλους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ  να ανακαλύψουν και να αγκαλιάσουν αυτή την αθλητική δραστηριότητα.  To τρέξιμο στην Κύπρο συνεχίζει να κερδίζει μεγάλο έδαφος, και το τμήμα μας κατάφερε ακόμη και την περίοδο της πανδημίας να κρατήσει το ενδιαφέρον σε ψηλά επίπεδα. Το τμήμα αναπτύσσεται σταδιακά και υπάρχει αυξητική τάση για συμμετοχές σε αγώνες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό προβάλλοντας το σωματείο μας σε  διεθνείς αγώνες (Μαραθώνιους και Ημιμαραθώνιους).

Μιλήστε μας για τις δραστηριότητες των Omonoia Runners από την ίδρυση της ομάδας μέχρι σήμερα.

Η δράση του τμήματος μας δεν περιορίζεται μόνο στο να προάγει τα θετικά της άθλησης αλλά προωθεί και μια σειρά ζητημάτων για διαφώτιση του κοινού σε σημαντικά κοινωνικά θέματα. Για παράδειγμα στον περσινό Μαραθώνιο Λευκωσίας τρέξαμε με κύριο σύνθημα ¨Cyprus STOP trafficking¨. Επιπλέον έχουμε διοργανώσει αιμοδοσίες με μεγάλη επιτυχία και παρέχουμε στήριξη και υποστήριξη στο τόσο σημαντικό έργο του ιδρύματος ¨Αλκίνοος Αρτεμίου¨.  Επίσης, σε συνεργασία με το ποδοσφαιρικό τμήμα προχωρήσαμε σε δενδροφύτευση στο γραμμικό πάρκο Ιδαλίου. Τέλος, συμμετέχουμε σε φιλανθρωπικές δρομικές εκδηλώσεις αλλά και σε πρωτοβουλίες του RUNITE που φέρνει τις δύο κοινότητες στην Κύπρο πιο κοντά μέσα από το τρέξιμο.

Είναι εύκολο να γίνει κάποιος μέλος των ΟMONOIA Runners και να συμμετέχει στις ενέργειες του;

Δείτε Επίσης  Καρσέδο: «O κόσμος μάς έδωσε ώθηση για να παλέψουμε αύριο και να δείξουμε ποια είναι η Πάφος»

Εάν ένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ αγαπά το τρέξιμο τότε μπορεί να επικοινωνήσει στο 99621053 για να τον ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες της εγγραφής.

Η διαδικασία είναι απλή και η υπόσχεση μας είναι να προσφέρουμε στους πράσινους δρομείς πιο όμορφα και ευχάριστα χιλιόμετρα μέσα από το οικογενειακό κλίμα της ομάδας.

 Τι προγραμματίζεται για τους επόμενους μήνες;

Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνων στο οποίο θέλουμε το τμήμα μας να έχει δυνατή παρουσία σε όλες τις επερχόμενες δρομικές εκδηλώσεις.  Επίσης όπως έχουμε προαναφέρει πέραν του αγωνιστικού μέρους, το τμήμα μας θα συνεχίσει να έχει και ένα πολύπλευρο δραστήριο κοινωνικό  έργο.

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε σε άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε τέτοιου είδους οργανωμένα σύνολα αλλά διστάζουν…

Τα οφέλη από το τρέξιμο είναι πάρα πολλά. Πέραν από το γεγονός ότι αυτή η δραστηριότητα σου προσφέρει υγεία, θα δημιουργήσεις ταυτόχρονα και δυνατές φιλίες. Επιπλέον, οι εμπειρίες από αγώνες μπορούν να δώσουν όμορφα συναισθήματα και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η ζωή ενός δρομέα γίνεται πολύ πιο όμορφη.

OMONOIA RUNNERS

Μιχάλης Κ. Πούρος

Συντονιστής Τμήματος