Ο Ντιέγκο Σινάγκρα, γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα , δήλωσε ότι ο πατέρας του πέθανε από εγκληματική αμέλεια λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχω μια ιδέα ποιος το έκανε, αλλά δεν μπορώ να το πω».

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών, στο σπίτι στο οποίο ανάρρωνε μετά από επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, μερικές ημέρες νωρίτερα. 

«Υπάρχει έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εμείς – τα παιδιά του – έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη της Αργεντινής. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έπρεπε να είχε τελειώσει έτσι. Σκότωσαν τον πατέρα μου. Δεν είναι δουλειά μου να πω ποιος το έκανε, έχω μια ιδέα αλλά δεν μπορώ να το πω» δήλωσε ο γιος του Μαραντόνα και πρόσθεσε: 

«Τον άφησαν τη μοίρα του, ενώ θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι. Έδωσα μια υπόσχεση: Θα παλεύω για δικαιοσύνη μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου». 

Πριν από μερικούς μήνες οκτώ γιατροί και νοσηλευτές παραπέμφθηκαν σε δίκη κατηγορούμενοι για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση, ενώ το πόρισμα ιατρικού συμβουλίου είχε καταλήξει πως τα μέλη της ιατρικής του ομάδας είχαν αγνοήσει σημάδια που έδειχναν ότι η ζωή του «Ντιεγκίτο» ήταν σε κίνδυνο. 

Δείτε Επίσης  Εθνική Παίδων Κ-15 : Κάλεσμα από Κουλουντή