Ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Κλάδου Συντεχνίας Ισότητα , Νίκος Λοϊζίδης έκανε δηλώσεις για τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Νέας Σαλαμίνας και αναφέρθηκε στα τελευταία περιστατικά, με τη βία στα γήπεδα…

Τοποθετήσεις: 

“Δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά στις κερκίδες περνούν απ’ τις εισόδους των γηπέδων.
Επειδή δεν χρωστώ χάρες σε κανέναν, θα πω ότι περνούν από παράγοντες ομάδων, από σεκιούριτι, από τις αρχές ασφαλείας των γηπέδων. 

Γίνονται πράγματα στα γήπεδα και εμείς φταίμε. Γιατί φταίμε; Επειδή επιτρέψαμε στον οποιοδήποτε άλλο στη ΚΟΠ να αποφασίσει πότε να κάνει παιχνίδια, πόσοι φίλαθλοι θα πηγαίνουν σε εκτός έδρας παιχνίδια. Αντί εμείς να λέμε, τους αφήσαμε να ρίχνουν σε εμάς τις ευθύνες ενώ εμείς ως αστυνομία έπρεπε να φέρνουμε τις προϋποθέσεις.

Γίνεται χθες να έχω έξι διμοιρίες της ΜΜΑΔ για δύο παιχνίδια ποδοσφαίρου; Μα είμαστε σοβαροί; Υπάρχει σοβαρότητα σε αυτό το κράτος; Έχω πρόβλημα με την εγκληματικότητα, με την παραβατικότητα και να βάζω έξι διμοιρίες της ΜΜΑΔ σε αγώνες; 

Και να μην τους πως δεν θα κάνετε πορείες, σύνδεσμοι φιλάθλων είστε παράνομοι, αυτό το παιχνίδι δεν θα γίνει σήμερα, θα γίνει αύριο.

Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την δημόσια τάξη. Αν τραυματιστεί και πεθάνει κάποιος, ποιος θα φταίξει; Όλοι οι άλλοι βγάζουν την ουρά τους έξω, δεν έχουν ευθύνη για την βία στα γήπεδα.

Για το ποια είναι η λύση: “Απλά πράγματα, αύριο το πρωί, Αρχηγός Αστυνομίας, μετακινήσεις οπαδών σε συγκεκριμένο αριθμό, 500 σε όλα τα γήπεδα. Οι 500 που θα πηγαίνουν στα εκτός, να είναι κάτοχοι σίζον τίκετ και να μας παραδίδεται το μητρώο 24 ώρες πριν τον αγώνα. Τέλος οι σύνδεσμοι φιλάθλων, είναι παράνομοι όλοι. Δεν είναι σύμφωνοι με το νόμο περί συντεχνιών.  Επιτρέπετε να κάνουν πορείες οι σύνδεσμοι φιλάθλων; Και να ρίχνουν φωτοβολίδες και κροτίδες; Μα ποιοι είναι αυτοί; Δεν έχουν νομική οντότητα”.

Δείτε Επίσης  Εγγύηση αποτελεί ο Ζάιρο