Ο Στέλιος Σοφοκλέους είναι μια εμβληματική ποδοσφαιρική φυσιογνωμία της Πάφου. Ο αμυντικός μέσος που τα έδινε όλα στο γήπεδο, με πάθος και πείσμα για την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου!

Κύριε Σοφοκλέους περιγράψετε μας το ξεκίνημα και την πορεία σας στο Ποδόσφαιρο.


Ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου σταδιοδρομία από τις αλάνες της Πάφου και στον Φοίνικα Αγίας Μαρίνας από τα 15 μου μέχρι τα 20. Ήμουν και είμαι άρρωστος με το ποδόσφαιρο και προσπαθούσα από μόνος μου να γίνω καλύτερος χωρίς προπονητή, χωρίς τμήματα υποδομής όπως γινόταν με τους άλλους ποδοσφαιριστές. Λόγω των καλών μου εμφανίσεων με πλησίασαν οι παράγοντες του ΑΠΟΠ Πάφου οπότε συνέχισα στο Ιστορικό σωματείο της Πάφου για 8 χρόνια. Ακολούθησαν τρία χρόνια στον Απόλλωνα, η επιστροφή μου στον ΑΠΟΠ αλλά και το κλείσιμο της καριέρας μου στην Αθλητική Ένωση της Πάφου.

Ποιος ήταν ο πρώτος σας ποδοσφαιρικός “δάσκαλος”;

Ο Μαυρίκιος Άσπρου ο οποίος ήταν στην δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΠ. Διέγνωσε το ταλέντο μου και εισηγήθηκε στον τότε προπονητή της πρώτης ομάδας τον Βαλέρια Σβεφ με καταγωγή από την Τσεχία να μου δώσει την ευκαιρία να δείξω την αξία μου.

    Ποιοι ήταν οι πρώτοι σας συμπαίκτες;


    Ήμουν πολύ τυχερός αφού έπαιξα δίπλα από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όπως Μάριο Κκέλη, Λάκη Μαυρή, Σώζο Χαραλάμπους, Δημήτρη Αγά, Πάμπο Χατζηζηνοβίου, Φίλιππο Χατζηλούκα, Πάπριτσα, Νίκο Χριστοφή, Μάρξ και Σοφοκλή Σοφοκλέους.

    Ποιά θεωρείτε ότι ήταν τα πιο σημαντικά σας στοιχεία σαν Ποδοσφαιριστής;


    Είχα μεγάλο πάθος, ήμουν πολύ δυνατός και έιχα μεγάλη αποφασιστικότητα. Δεν μου άρεσε η ήττα, ήθελα πάντα να κερδίζω. Αγωνιζόμουν 90 λεπτά προσπαθώντας να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

    Δείτε Επίσης  Έντονο το ενδιαφέρον του Τερίμ για Ακμπάμπα

    Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη στιγμή σας στον ΑΠΟΠ;


    Πιστεύω ότι είναι ο ημιτελικός το 1997-98 με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Μέχρι το ημίχρονο κερδίζαμε 3-0 και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε σε τελικό, πράγμα το οποίο δυστυχώς τελικά δεν έγινε.

    Σήμερα; Ασχολείστε ακόμη ενεργά με το ποδόσφαιρο


    Βέβαια, εδώ και 14 χρόνια είμαι προπονητής στον Φοίνικα Αγίας Μαρίνας την ομάδα την οποία ξεκίνησα και εγώ την καριέρα μου! Η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ΄κατηγορίας.

    Περιγράψτε μας την κατάσταση των Ποδοσφαιρικών δρώμενων της Πάφου σήμερα.


    Το ποδόσφαιρο είναι πλέον επαγγελματικό. Άλλαξε από πλευράς τακτικής, έγινε πιο γρήγορο. Όμως η κάθε εποχή έχει και τα καλά και τα κακά της. Παλιά δεν έβρισκες καλούς ξένους, σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί Κύπριοι παίκτες στις ομάδες.

    Η Πάφος στηριζόταν μέχρι σήμερα σε ποδοσφαιριστές που έβγαιναν μέσα από τις Ακαδημίες της και γενικά της πόλης και επαρχίας Πάφου. Βγαίνουν ακόμη ταλέντα στην Πάφο;


    Ναι βέβαια υπάρχουν ταλέντα η διαφορά είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν καριέρα για πολλά χρόνια. Δεν τους δίνονται ευκαιρίες να δείξουν το τι αξίζουν.