Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Στρατιωτικού Αθλητισμού που διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τους Olympians Κύπρου. Το Συνέδριο φιλοξένησε ο ΚΟΑ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι το ΔΣ του ΚΟΑ υιοθέτησε χωρίς δισταγμό την πρόταση του Προέδρου των Olympians Κώστα Παπακώστα για τη διεξαγωγή αυτού του πολύ σημαντικού Συνεδρίου. Επισήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, απόρροια της οποίας είναι το Πρωτόκολλο που έχει συναφθεί και προνοεί διευκολύνσεις για τους αθλητές που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, προσθέτοντας ότι χάρη σ’ αυτό έπεσε η φυγοστρατία από το 9% στο 2%. «Ο ΚΟΑ αγωνίζεται πάντα για τον αθλητή», σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Λουκά χαιρέτισε το Συνέδριο εκ μέρους του Υπουργού Μιχάλη Γιωργάλλα. Μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στρατιώτη αθλητή και πρόσθεσε: «Έχουν αναβαθμιστεί οι εγκαταστάσεις στα στρατόπεδα, ενώ παραχωρούνται σε συνεργασία με τον ΚΟΑ διευκολύνσεις σε αθλητές για να συμμετέχουν απρόσκοπτα στους αγώνες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) Σταύρος Μιχαηλίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του κλινήρη Προέδρου των Olympians Κώστα Παπακώστα και τόνισε ότι «ο στρατιωτικός αθλητισμός είναι ένα μέσο που προωθεί την υγεία, την ομαδικότητα και τις αξίες του ολυμπισμού», ενώ η Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians (ΕΣΟΑ) Βούλα Κοζομπόλη μίλησε για τους στενούς δεσμούς με την ΚΕΣΟΑ. Την ΕΣΟΑ εκπροσώπησαν επίσης ο αργυρός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος και η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδηλή.

Μετά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων και την προβολή βίντεο για την ιστορία του στρατιωτικού αθλητισμού στην Κύπρο, ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών από την Ελλάδα (Υποναύαρχος Ιωάννης Λάμπρου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούσαντας) και την Κύπρο (Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερή). Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση σε πάνελ για τον ρόλο και τη συμβολή του ΑΣΑΕΦ και του ΑΣΑΕΔ στην αθλητική ανάπτυξη της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς επίσης για το πρότυπο των Olympians και την προσφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις.

Στο Συνέδριο παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και Μιχάλης Ιωάννου. Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής της ΕΦ Υποστράτηγος Νεόφυτος Παχουλίδης, ο Διευθυντής Β’ Κλάδου ΓΕΕΦ Συνταγματάρχης Αντώνης Φούρναρης και οι πρώην Διευθυντές ΑΣΑΕΦ Νικόλας Τασσύ και Κωνσταντίνος Καλός, καθώς επίσης οι στρατιώτες του Λόχου Αθλητών. Την ΚΟΕ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Γιώτης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου και τα μέλη Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, ενώ την ΚΕΠΕ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Πολυδώρου και το μέλος Αντώνης Αντωνίου. Το Συνέδριο παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών

Δείτε Επίσης  Ανάρτηση από το τμήμα καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ…