Ο Λοΐζος Μαυρουδής ήταν το μαύρο διαμάντι της ΑΕΛ και του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ένα αυθεντικό ταλέντο που έπαιξε ποδόσφαιρο για 18 χρόνια μόνο στην ΑΕΛ.

Ο Μαυρουδής γύρω στα 15 του χρόνια έπαιξε στην ΑΕΛ και αυτός ο οποίος τον εντόπισε, τον πλησίασε και τον πήρε στην ομάδα της Λεμεσού ήταν ο παλιός άσσος της ομάδας και δάσκαλος του , ο Πανίκος Κρυστάλλης.

Έκανε το ντεμπούτο του στο ΓΣΟ το 1975 σε ματς εναντίον του Ολυμπιακού και αυτό ήταν. Από το πρώτο ματς το αστέρι του έλαμψε και ήταν πλέον βασικός στην ομάδα. Εντυπωσιακό ήταν το μεσό του παιχνίδι αλλά και τα τέρματα τα οποία σημείωνε παρά το ότι έπαιζε στα χαφ.

Ήταν το 10 το καλό το οποίο δύσκολα μπορούσε αντίπαλος να του πάρει την μπάλα. Ένα αυθεντικό ταλέντο με άριστη τεχνική κατάρτιση, κοφτή τρίπλα και δυνατό σουτ.

Ήταν μέλος της μεγάλης ΑΕΛ στην δεκαετία του ΄80. Της ΑΕΛ που πήρε τρία κύπελλα (1985,1987 και 1989) έχοντας συμπαίκτες τους Χριστοφόρου, Σωκράτους, Ορφανίδη, Σάββα, Κολιαντρή, Κωνσταντίνου, Πελεντρίτη, Φάρκα , Πέσιστε κ.α.

Στα 16 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ομάδα Ανδρών στην οποία κατέγραψε 24 συμμετοχές.

Ο Λοΐζος Μαυρουδής μετά την καρίερα του σαν ποδοσφαιριστής από την οποία αποχώρησε στα 32 του χρόνια (ήθελε να φύγει σε καλή αγωνιστική κατάσταση) ασχολήθηκε και με την προπονητική δουλεύοντας σε διάφορες ομάδες αλλά και στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Εργάστηκε επίσης ως Τραπεζικός Υπάλληλος ενώ είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού. Επίσης είναι Πρόεδρος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ και μέλος της επιτροπής του Σ.Α.Λ.Α.

Δείτε Επίσης  Γενέθλια έχει ο Ανδρέας Σταύρου

Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.