Ο κεντρικός αμυντικός που από τις αλάνες στο Μούτταλλο με τα παιδιά της Ελπίδας πήρε μεταγραφή στον ΑΠΟΠ και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1960 στο Νέο Λιβάδι Μόρφου. Ψηλός, δυνατός και με πολύ καλή τεχνική και γρήγορα αντανακλαστικά, που τα έδινε όλα για όλα στο γήπεδο, έγραψε την δική του ιστορία στην ομάδα του τον ΑΠΟΠ.

Από την αρχή της καριέρας του μέχρι την μέρα που “κρέμασε τα παπούτσια” παρέμεινε στο ιστορικό σωματείου της Πάφου. 

Μιλήστε μας για το ξεκίνημα σας στο ποδόσφαιρο και τον ΑΠΟΠ.

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί να παίζει ποδόσφαιρο στις αλάνες. Στα 10 μου χρόνια πήρα την απόφαση και ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Άρχισα από την Αναγέννηση/Ελπίδα Μουττάλου όπου με τα άλλους φίλους προσφυγόπουλά μαζευόμασταν και παίζαμε ποδόσφαιρο μέχρι μου με εντόπισαν άνθρωποι του ΑΠΟΠ, με είδαν πως αγωνιζόμουν και αφήνοντας τους τις καλύτερες εντυπώσεις με ζήτησαν να πάω κοντά τους.

Με έπεισαν και άρχισα ν΄αγωνίζομαι στον ΑΠΟΠ από το 1980.

Ποιοι αγωνίζονταν τότε στον ΑΠΟΠ? Πώς σας δέχτηκαν;

Οι πρώτοι μου συμπαίκτες όταν πήγα στον ΑΠΟΠ ήταν οι Μάριος Κκέλης, ο Λάκης Μαυρής, ο Σώζος Χαραλάμπους, ο Άνδρος Χριστοδούλου, ο Νίκος Χριστοφή, ο Στέφανος Χαλκίδης. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό και μπορώ να πω ότι προσαρμόστηκα γρήγορα.

Ποιόν θεωρείτε ποδοσφαιρικό σας δάσκαλο;

Ο άνθρωπος ο οποίος μου έδωσε πολλές γνώσεις από τεχνικής άποψης αλλά και την απαραίτητη ώθηση ήταν ο κύριος Άσπρου. Με βοήθησε πολύ στην εξέλιξη μου ως ποδοσφαιριστής.

Δείτε Επίσης  Αποέλ ... και φιλικά

Πώς ήταν τα τοπικά ντέρμπι εκείνη την εποχή;

Ήταν παιχνίδια γεμάτα ένταση, πάθος και δύναμη. Θέλαμε και παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την νίκη. Ο κόσμος ζούσε έντονα τα ματς και μεις προσπαθούσαμε πολύ για να τους χαρίσουμε την νίκη. Υπήρχε φανατισμός, ο οποίος ευτυχώς με την πάροδο του χρόνου μειώθηκε.

Στον χώρο του αθλητισμού γενικά και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο γεννιούνται και φιλίες. Έχετε φίλους από τον χώρο;

Ναι είναι αλήθεια ότι με όλους τους παλιούς μου συμπαίκτες έχουμε άριστες φιλίες και ειδικά με τον Δημήτρη Αγά και τον Λάκη Μαυρή είμαστε και κουμπάροι.

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στο φίλαθλο κοινό της Πάφου;

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την διαχρονική τους στήριξη και αγάπη. Ακόμη και σήμερα και ενώ έχει πολλά χρόνια που σταμάτησα ν΄αγωνίζομαι βλέπω την εκτίμηση τους. Παράλληλα θέλω να ευχηθώ στην ομάδα μου τον ΑΠΟΠ να έχει μια καλή πορεία και να γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.