Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) παρουσιάζει μεγάλη έρευνα που αναλύει τα δεδομένα των σχετικά με τον αριθμό των φάουλ, των καρτών και τον χρόνο καθυστερήσεων που μετρήθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε 71 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο (47 στην Ευρώπη).

Η μελέτη δείχνει σημαντικές διαφορές μεταξύ των πρωταθλημάτων όσον αφορά όλους τους δείκτες που λαμβάνονται υπόψη, αντανακλώντας διαφορετικούς τρόπους ερμηνείας του παιχνιδιού τόσο από τους παίκτες όσο και από τους διαιτητές.

Και στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες (κίτρινες, κόκκινες, φάουλ, καθυστερήσεις) το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ανάμεσα στα πρώτα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έρευνα, ένας αγώνας κυπριακού πρωταθλήματος έχει κατά μέσο όρο 4,83 κίτρινες και 0,28 κόκκινες κάρτες. Κατατάσσεται έτσι, στη 12η και 7η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 47 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όσον αφορά τα φάουλ τα οποία υποπίπτουν κατά μέσο όρο σε έναν αγώνα οι κυπριακές ομάδες, αυτά είναι 26,30, που φέρνουν το κυπριακό πρωτάθλημα στην 11η θέση της σχετικής λίστας. Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που υποδεικνύονται από τους διαιτητές, με 9 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, το πρωτάθλημα μας βρίσκεται στην 8η θέση.

Δείτε Επίσης  Νεόφυτος Παπαλαζάρου : Ο Δήμαρχος Γερίου ανοίγει τα χαρτιά του περί αθλητισμού και όχι μόνο