Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία το ενδιάμεσο σεμινάριο διαιτησίας για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές πρώτης κατηγορίας.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ…

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, χαιρετισμό στους διαιτητές και στους εκπαιδευτές απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. Παρόντες στην έναρξη του σεμιναρίου ήταν και οι αντιπρόεδροι της ΚΟΠ Ευάγγελος Μούσκος και Θεόδωρος Θεοδούλου.

«Κλείστε τα αυτιά σας σε όσους προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βάλουν πίεση στη διαιτησία,  κάνετε πάντα την αυτοκριτική σας, συζητάτε με τους εκπαιδευτές σας, προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνεστε» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της ΚΟΠ προς τους διαιτητές, τονίζοντας τους πως, η διαιτησία μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. 

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ:

«Το κάθε σεμινάριο διαιτησίας, αποτελεί άλλη μια ευκαιρία επιμόρφωσης και βελτίωσης για όλους εσάς, τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές πρώτης κατηγορίας. Έχοντας στη διάθεση σας καταξιωμένους εκπαιδευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα, είμαι βέβαιος ότι το σεμινάριο θα είναι άκρως εποικοδομητικό και χρήσιμο.

Γνωρίζετε όλοι πως μπαίνουμε σε μια σημαντική καμπή του πρωταθλήματος μας. Σας το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω και σήμερα:

Ο δικός σας ρόλος στο γήπεδο είναι σημαντικός αλλά όχι πρωταγωνιστικός. Έχετε καθήκον να διασφαλίζεται την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων με την ακριβοδίκαιη τήρηση των κανονισμών, προσπαθώντας όσο το δυνατό να μην αποτελείται κομμάτι του απόηχου που ακολουθεί τον κάθε αγώνα.

Οι φωνές, τα παράπονα, οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις με επίκεντρο τη διαιτησία δεν αποτελούν κυπριακό φαινόμενο και δυστυχώς δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο, αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Ο κόσμος έχει κριτήριο και ξέρει να αντιλαμβάνεται πότε αυτές οι φωνές έχουν βάση και πότε γίνονται για σκοπούς εντυπώσεων ή σκοπιμοτήτων. 

Δείτε Επίσης  Τζόκοβιτς : Έπαιξε τα λιγότερα τουρνουά …κέρδισε τα περισσότερα λεφτά

Κλείστε τα αυτιά σας σε όσους προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βάλουν πίεση στη διαιτησία,  κάνετε πάντα την αυτοκριτική σας, συζητάτε με τους εκπαιδευτές σας, προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνεστε. Εμείς, ως ΚΟΠ θα είμαστε πάντα δίπλα σας να ενισχύουμε την προσπάθεια σας.  Θεωρώ πως ως Κυπριακή διαιτησία βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο, όμως αλίμονο αν εφησυχάσουμε. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και καλύτερης διαχείρισης κάποιων καταστάσεων εντός αγωνιστικού χώρου.

Είναι απαίτηση μας ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να δίνετε σε κάθε αγώνα που ορίζεστε τον καλύτερο σας εαυτό και να φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που σας δείχνουμε. Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειες σας καλή νέα χρονιά με υγεία και διαιτησίας με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη»!

Απευθυνόμενος προς τους διαιτητές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα τους τόνισε πως σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος από την απόδοση τους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και από τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τις οδηγίες και τους κανονισμούς αλλά τους έστειλε το μήνυμα πως πρέπει να προσπαθούν συνεχώς να γίνονται καλύτεροι και να μειώνουν τα λάθη τους. Επίσης τους ανέφερε πως πρέπει να εντείνουν την προσπάθεια τους για να αυξηθεί ο καθαρός αγωνιστικός χρόνος στους αγώνες αφού είναι ένας τομέας που υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.