Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τη βράβευση των διακριθέντων αθλητών και της επίδοσης της χορηγίας στα αθλητικά σωματεία της πόλης στον Πολύχωρο Πολιτισμού «Αττικόν». Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Πάφου με τη συνεργασία της Πάφος FC.

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης, δόθηκε χορηγία συνολικού ύψους €49.550, η οποία κατανέμεται σε €37.550 για σωματεία και €12.000 σε αθλητές και αθλήτριες. Είναι άξιο αναφοράς ότι για πρώτη φορά  στο Δήμο Πάφου επιβραβεύονται με χρηματικό ποσό υπό μορφή χορηγίας αθλητές και αθλήτριες που κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηλίας Α. Στεφάνου, δικηγόρος, ο οποίος ανέπτυξε το διαχρονικά επίκαιρο θέμα «Η δύναμη του Αθλητισμού και η ανάγκη για διαφάνεια».

Στην ομιλία του ανέφερε ότι «Ο αθλητισμός και η διαφάνεια αναντίλεκτα αποτελούν δύο κορυφαίες έννοιες της σημερινής κυπριακής καθημερινότητας. Ο αθλητισμός συμβάλλει, όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και υγείας των πολιτών, αλλά και στην προώθηση κοινωνικών αξιών, αφού αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει τάσεις, αλλά και να επηρεαστεί από τις εκάστοτε κοινωνικές εξελίξεις. Η ανάγκη για διαφάνεια καθίσταται αναγκαία όταν οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό αποκτούν τεράστια, οικονομική και όχι μόνο, δύναμη την οποία δύνανται να καταχραστούν. Ως εκ τούτου ένα από τα σύγχρονα ζητήματα που προσβάλλουν την αξία του αθλητισμού είναι αυτό της διαφάνειας. Εδώ καθοριστικός είναι ο ρόλος της πολιτείας, η οποία οφείλει να εφαρμόσει τους νόμους της με σκοπό να προστατεύσει την αγνότητα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι». Της ομιλίας του κ.Στεφάνου ακολούθησε συζήτηση, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου κ. Ιάσωνας Τηλεμάχου.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πάφου, αφού αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία του Αθλητισμού, ανέδειξε τον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού.  Αναφερόμενος στο διαχρονικά επίκαιρο θέμα των φαινόμενων διαφθοράς και διαπλοκής που επηρεάζουν τον αθλητισμό καλωσόρισε τον νομικό κ. Ηλία Στεφάνου, κύριο ομιλητή της αποψινής εκδήλωσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η δύναμη του Αθλητισμού και η ανάγκη για διαφάνεια». Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συγχάρηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες  που βραβευτήκαν και τους προπονητές τους που συνέβαλαν στις επιτυχίες τους.

Δείτε Επίσης  ΑΠΟΕΛ : Ήττα από την Ομόνοια στο «αιώνιο» ντέρμπι