Οι 21 εθνικές ομάδες που έχουν προκριθεί μαζί με τρεις (άγνωστες) εθνικές από τα playoffs θα συμμετάσχουν στην κλήρωση της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου (19:00) στο Αμβούργο και συγκεκριμένα στη Φιλαρμονική του Έλβα.

Οι έξι όμιλοι του τουρνουά θα προκύψουν από τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία σχηματίστηκαν από το ranking των προκριματικών. Οι 54 εθνικές ομάδες κατετάγησαν με βάση τη θέση που κατέλαβαν στον προκριματικό όμιλό τους και τους βαθμούς που συγκέντρωσαν (η Εθνική ομάδα κατετάγη 22η και δεύτερη καλύτερη τρίτη) και κατόπιν τοποθετήθηκαν στα γκρουπ δυναμικότητας.

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας απαρτίζεται από τη διοργανώτρια Γερμανία και από τις πέντε καλύτερες νικήτριες των προκριματικών ομίλων. Σε περίπτωση που βρίσκονταν σε προκριματικό όμιλο με έξι ομάδες, εξαιρέθηκαν τα αποτελέσματα με τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση.

Οι υπόλοιποι πέντε νικητές ομίλων τοποθετήθηκαν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο των ομίλων. Οι επόμενοι έξι δεύτεροι σχημάτισαν το 3ο γκρουπ δυναμικότητας κι οι τρεις χειρότεροι δεύτεροι μαζί με τους τρεις νικητές των playoffs τοποθετήθηκαν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η οικοδέσποινα κι οι Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αγγλία σχημάτισαν το γκρουπ των ισχυρών.

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται Τουρκία, Δανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ρουμανία και Αλβανία.

Η Κροατία που έγινε η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε, τοποθετήθηκε στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία και Σκωτία.

Τέλος, στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η Ιταλία, η Σερβία, η Ελβετία και οι τρεις νικητές των playoffs, οπότε κι η Ελλάδα αν καταφέρει να προκριθεί.

Δείτε Επίσης  Γιώργος Παπαγιάννης : Το απίθανο τρίποντο