Θρήνο σκόρπισε ανά το παγκύπριο και πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του 61χρονου Ροδίτη γιατρού, Σταύρου Παπαβέργη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ενώ συμμετείχε σε μαραθώνιο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο 61χρονος γιατρός έτρεχε στον μαραθώνιο του Μιτσερού και σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τη Δευτέρα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του, χωρίς να προκύψει ξεκάθαρη αιτία θανάτου και προς αυτό το σκοπό λήφθηκαν δείγματα, για ιστοπαθολογικές και επιστημονικές εξετάσεις.

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου «Ο Απόστολος Λουκάς», στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος γιατρός αναφέρεται πως «με πόνο ψυχής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σεβαστός και καλός συνάδελφος Σταύρος Παπαβεργής δεν ειναι πλέον μαζί μας, λόγω του αδόκητου, αιφνίδιου θανάτου τους στις 11/02/2024».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο Σταύρος στήριξε και φρόντισε χιλιάδες ασθενεις στη διάρκεια της μακρόχρονης ιατρικης του πορείας και οι προσευχές όλων αυτών όπως και οι δικές μας θα τον συνοδεύουν στον ουρανό, στην γειτονιά των αγγέλων. Το καλύτερο μνημόσυνο για τον κεκοιμημένο Σταύρο είναι να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο το κοινό μας όραμα για ανθρώπινη φροντίδα υγειας στους συμπολίτες μας. Ας προσευχηθεί ο καθένας όπως γνωρίζει για την ανάπαυση της ψυχής του. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση φίλε Σταύρο».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου, Ηλίας Τσέρκης, από όπου κατάγεται ο άτυχος γιατρός, ανέφερε σε δήλωσή του πως ο αείμνηστος Ιατρός υπήρξε ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου καθώς διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2005 – 2008.

Δείτε Επίσης  Το πρόγραμμα της 9ης και 10ης αγωνιστικής

«Ο εκλιπών, ως Ενδοκρινολόγος υπηρετούσε την Ιατρική με σθένος και αφοσίωση στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Ρόδο αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων. Τα τελευταία έτη εργαζόταν σε πολυιατρείο στη Λευκωσία της Κύπρου. Υπήρξε λάτρης των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, αφού ασκούταν συστηματικά και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες τρεξίματος δρόμου. Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».