Ο Δημήτρης Αγάς έβαλε τη σφραγίδα του στις ομάδες που αγωνίστηκε. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και άριστος χαρακτήρας.   

Για 20 περίπου χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο στις δύο ομάδες της Πάφου, ΑΠΟΠ και Ευαγόρα αλλά και στον Απόλλωνα ενώ πέρασε και από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας στον ΠΑΟΚ.

Φάνηκε άτυχος όμως, αφού οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες τότε που πήγε στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα μπορούσε να παίξει και σε μεγάλη ομάδα της Κύπρου. 

Με τεράστιες ποδοσφαιρικές ικανότητες, ο Δημήτρης Αγάς ξεχώριζε για την ταχύτητα του, την ντρίπλα του και ήταν δημιουργός, αλλά και σκόρερ, έστω κι αν αγωνιζόταν ως αριστερός εξτρέμ. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και άριστος χαρακτήρας.   

Ο Δημήτρης Αγάς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 16 του χρόνια και έπαιξε στον Ευαγόρα από το 1975-1979. Ένα μεγάλο ταλέντο που είχε τότε για συμπαίκτες τους Π. Γεωργίου, Φύτο, Τ. Χαραλάμπους, αδελφούς Γιαλλούρη, Ζαμπυρίνη, Αττίκη κ.α.

Στα 20 του χρόνια μόλις τελείωσε το στρατό, έκανε το μεγάλο βήμα και βρέθηκε το 1979 στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης στον οποίο τότε έπαιζαν οι Κούδας, Σαράφης, Δαμανάκης, Τερζανίδης, Γούναρης κ.α. Έμεινε δύο χρόνια αλλά δεν του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες και αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και στον Ευαγόρα. Μένει δύο χρόνια στον Ευαγόρα όπου εντυπωσιάζει και τελικά το 1982 θα πάει στον Απόλλωνα όπου η ομάδα πρωταγωνιστεί και παίζει στην Ευρώπη. Στην ομάδα της Λεμεσού ήταν και οι Γιαγκουδάκης, Γ. Ιωάννου, Α. Χριστοδούλου, Εφραίμ, Σταύρος, Λάμπρου, κ.α.

Μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στην Πάφο, αλλά αυτή τη φορά θα παίξει στον ΑΠΟΠ όπου μένει από το 1985 μέχρι το 1992. Πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και ειδικά την περίοδο 1987-88 όπου οδηγεί τον ΑΠΟΠ για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Στον ΑΠΟΠ ήταν τότε και οι Α. Χριστοδούλου, Στ. Σοφοκλέους, Σώζος, Μαρξ, Μ. Κκέλης, Πάπριτσα, Φ. Χ’ Λούκας, Χ’ Ζηνοβίου. 

Δείτε Επίσης  Γ. Θυρώτος : Ο ιπτάμενος τζέντλεμαν

Ο Δημήτρης Αγάς τελειώνει την καριέρα του σε ηλικία 35 χρόνων, αφού παίζει για ένα χρόνο (1993-94) στον Ακρίτα Χλώρακας.

Συμμετείχε δύο φορές στους αγώνες της Εθνικής Ανδρών.