Ο Γιώργος Σαββίδης γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1961 και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας  για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στην Ομόνοια Λευκωσίας όπου έκανε μια λαμπρή καριέρα ως ποδοσφαιριστής.Μεγάλες εμφανίσεις όμως πραγματοποίησε και στην Εθνική Κύπρου Ανδρών.

Το 1981 φόρεσε για πρώτη φορά το τριφύλλι στο στήθος και έμελλε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους θρύλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Μετεγγράφηκε στους “πράσινους” από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και αμέσως έγινε αναντικατάστατο στέλεχος. Αγωνίστηκε σε 283 παιχνίδια και πέτυχε 120 τέρματα. Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 4 ασπίδες. To 1985 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Οι εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερες.

Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Η ταχύτητα, ο διασκελισμός, η ορμητικότητα και οι αποστάσεις που μπορούσε να διανύσει με την μπάλα στα πόδια, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του. Επίσης, “όπλο” του ήταν και τα ισχυρά σουτ, η ντρίμπλα, αλλά και οι αστείρευτες φυσικές δυνάμεις, που του επέτρεπαν να αγωνίζεται σε ψηλό επίπεδο μέχρι τα 35 του χρόνια.

Δεν ήταν τυχαίος ο χαρακτηρισμός: «λιοντάρι των κυπριακών γηπέδων», που του δόθηκε από τους φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η προσωπικότητά του, εντός και εκτός γηπέδου, ξεχώριζε. Πάντοτε σοβαρός, πράος και με ώριμη και συγκροτημένη σκέψη, εξέπεμπε σιγουριά και ηρεμία. Του άρεσε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να βγαίνει μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις.

Ωστόσο, τα σύνορα της Κύπρου ήταν πολύ μικρά για να χωρέσουν το ποδοσφαιρικό του άστρο. Το 1987 έκανε σπουδαία μετεγγραφή για την ΑΕΚ Αθηνών, στην οποία μεγαλούργησε για μια πενταετία (1987-92). Διετέλεσε αρχηγός του “δικεφάλου” και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ.

Δείτε Επίσης  Έφυγε από τη ζωή το πρωί ο Δρόσος

Το 1992, η λατρεία του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έντυσε ξανά τον Σαββίδη στα πράσινα, καθώς με εισφορές κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί η επιστροφή του. Είχε τεράστια συνεισφορά στις επιτυχίες της δεκαετίας του ’80, αλλά και στους τίτλους στις αρχές της επόμενης.

Όταν ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ΟΜΟΝΟΙΑ και από άλλα πόστα. Ήταν βοηθός προπονητής του Τόνι Σαβέφσκι τη σεζόν 2002-2003, την οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Επίσης, διετέλεσε προπονητής την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, ενώ αργότερα ήταν για κάποια χρόνια μέλος του Τμήματος Σκάουτινγκ της ομάδας. Προπονητής ήταν επίσης και στο προσφυγικό σωματείο Διγενής Ακρίτας Μόρφου κατά την περίοδο 1999-2001.