Ο Παφίτης Γιώργος Ζάκος από ομάδα service, σε αγώνες… χάραξε τόσο ο ίδιος όσο και όλη η οικογένεια μια πολύχρονη καριέρα φτιάχνοντας την ομάδα Zakos Rally Team.

Σας παίρνω αρκετά χρόνια πίσω, τότε που ο Γιώργος Ζάκος ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το αγωνιστικό αυτοκίνητο και το ράλλυ…

Η αρχική μου εμπλοκή αφορούσε την συμμετοχή μου σε ομάδα service σε αγώνες ράλλυ τότε που οι αθλητές ήταν φίλοι και όλοι διασκεδάζαμε στους αγώνες.

Στην συνέχεια με … δανεισμένο αγωνιστικό ένα Opel Kadett έλαβα για πρώτη φορά μέρος σε αγώνα που ήταν το Mesoyi Rally sprint το 1987.

Ήταν ο αγώνας έναυσμα για την απόκτηση του πρώτου μου αγωνιστικού αυτοκινήτου που ήταν ένα FIAT POLSKI και της εμπλοκής μου πλέον ως διαγωνιζόμενος.

Μια μακροχρόνια πορεία. Μιλήστε μας για τις καλύτερες στιγμές σας.

Πέρασαν από τα χέρια μου πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα, Polski,Lada Samara,Nissan GTIR,Subaru,Opel που το καθένα μου έδωσε καλές στιγμές.

Πολλές οι καλές στιγμές στην πολύχρονη συμμετοχή στους αγώνες, γνώρισα κόσμο και έκανα διαχρονικούς φίλους.

Στη μνήμη μου ανεξίτηλες στιγμές οι συμμετοχές μου σε 2 αγώνες WRC στο CYPRUS RALLY μαζί με τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου motorsport.

Πλέον ολόκληρη οικογένεια ασχολείται με το ράλλυ. Μιλήστε μας λίγο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που ασχολούνται.

Τελικά το … μικρόβιο μεταδόθηκε και στα παιδιά μου και έτσι όλοι η οικογένεια ασχολείται με τον αυτοκινηταθλητισμό.

Πρώτος ξεκίνησε ο πρωτότοκος Σάββας με την συμμετοχή του το 2003 τρέχοντας στο Tiger Rally και έκτοτε συνεχίζει αλλά στο αριστερό μπάκετ ως συνοδηγός.

Ακολούθησε ο δεύτερος της οικογένειας Κωσταντίνος το 2006 με πρώτη του συμμετοχή σε ένα Laos Novice το 2006 και τώρα συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες στα πηδάλια ενός HONDA CIVIC.

Δείτε Επίσης  Γιώργος Καζαμίας : "O Σπιλέφσκι γύρισε στην κερκίδα και προκάλεσε"

Τρίτος ξεκίνησε τους αγώνες ο Μάριος που συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας με ένα VW GOLF GTI όπως και σε επιλεγμένους αγώνες ράλλυ.

Το 2022 είναι ο χρόνος που και ο “μικρός” της οικογένειας  Στέλιος άρχισε δειλά- δειλά την εμπλοκή του ως αγωνιζόμενος και τώρα ως οδηγός στα πηδάλια ενός TOYOTA STARLET.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι;

Στόχοι πλέον δεν μπορούν να είναι άλλοι από την συμμετοχή μου στην ομάδα service της ZAKOS RALLY TEAM για συντονισμό και συμβουλές!

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί στην Κύπρο και να ανέβει το επίπεδο του ράλλυ;

Η διοικητική κόντρα που σοβεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό πήρε το άθλημα πολύ πίσω με διαχωρισμό αγώνων, διαχωρισμό ακόμα και φίλων και ίντριγκες που κρατούν τον χώρο … μαγκωμένο.

Για να βελτιωθεί το επίπεδο των αγώνων  πρέπει πρώτα να λυθεί η διοικητική διαμάχη να επέλθει ομόνοια μεταξύ των αθλητών και η διοργάνωση αγώνων επιπέδου για να αρχίσει επιτέλους η προβολή τους με ότι αυτό συνεπάγετε.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα νεαρό που θέλει ν ασχοληθεί με το άθλημα του αγωνιστικού αυτοκινήτου;

Μικρά και σταθερά βήματα μακριά από ακρότητες μέσα στα οικονομικά του πλαίσια και προ πάντως φιλία στους  αγώνες … με τον καλύτερο να κερδίζει!