Η διαχειριστική επιτροπή του Γηπέδου ΑλφαΜέγα στην Λεμεσό, γνωστοποιεί την αφορά δύο φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας, τα οποία θα βοηθήσουν τον χλοοτάπητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

“Κατόπιν μελέτης της δομής σκιάς που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Διαχειρίστριας Εταιρίας του σταδίου, κρίθηκε σκόπιμη αρχικά η αγορά δύο φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας αιχμής από την Α.Α.Α. Limassol Stadium ltd, τα οποία θα βοηθούν στην αναπλήρωση της ηλιακής ακτινοβολίας στα σκιασμένα σημεία του σταδίου.

Στα σύγχρονα στάδια με τα περιμετρικά στέγαστρα, δημιουργούνται σκιές που αναστέλλουν την ανάπτυξη του χλοοτάπητα κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα καλύπτουν χώρο άνω των 700 τμ και θα επιτρέπουν στον χλοοτάπητα να αναπτύσσεται επαρκώς στα σκιερά σημεία κατά την διάρκεια του χειμώνα αλλά θα βοηθούν και στην ταχεία αποκατάσταση από τις ζημιές που προκαλούνται από την εκτεταμένη χρήση.

Τα εν λόγω φωτιστικά εγκαθίστανται για πρώτη φορά σε γήπεδο στην Κύπρο και χρησιμοποιούνται στη συντριπτική πλειοψηφία των γηπεδων της Premier League, της Laliga κτλ με απόλυτη επιτυχία.

Η εγκατάσταση τους πραγματοποιήθηκε από τον Xavi Tordera επί 16 χρόνια Head Groundsman της Barcelona ως αντιπρόσωπο της ολλανδικής προμηθεύτριας εταιρείας SGL και τον Αντώνη Γκριμότση, γενικό διευθυντή της εταιρείας Grassform η οποία είναι υπεύθυνη διασφάλισης ποιότητας όλων των αγωνιστικών χώρων της ελληνικής Super League αλλά και του ΑΜ stadium από φέτος.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν πολύ γρήγορα και έτσι ο χλοοτάπητας του ALPHAMEGA Stadium που λαμβάνει ήδη υψηλού επιπέδου συντήρηση θα ανταποκρίνεται ακόμη και στα υψηλότερα πρότυπα που θέτουν οι διεθνείς οργανισμο”

Δείτε Επίσης  Τζιωρτζής: «Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»