Ο filathlos365.com.cy ξεκινά σήμερα ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες ανά το Παγκόσμιο που το σενάριο τους αφορούσε αθλητισμό.

  1. Coach Carter (2005)

Ρεσιτάλ ερμηνείας δίνει ο Σάμιουελ Τζάκσον στον ρόλο του προπονητή , ο οποίος προσπαθεί μέσα από ιστορίες νεαρών να τους βοηθήσει να επιλύσουν τα προβλήματα τους και στο τέλος όλα περιτριγυρίζονται γύρω από το άθλημα της καλαθόσφαιρας. Μια ταινία με έντονη συγκίνηση και πολύπλοκους χαρακτήρες.

  • Chariots of Fire (1981)

Παρά το γεγονός ότι η ταινία στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι πιο γνωστή για την μουσική της επένδυση από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το Όσκαρ Μουσικής που κέρδισε γι αυτήν ο Έλληνας συνθέτης , η ταινία είχε κερδίσει ακόμη 3 Όσκαρ.

Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την αληθινή ιστορία 2 Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων που επιλέγουν , ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1924 στο Παρίσι.

  • Blue Chips (1994)

Η ταινία ασχολείται με ένα … γνωστό κύκλο , ο οποίος συμβαίνει στην Αμερική και όχι μόνο.

Αν οι προπονητές δεν κερδίσουν , απολύονται. Για να κερδίσουν όμως χρειάζονται σπουδαίους παίκτες. Για να φέρουν σπουδαίους παίκτες , πρέπει να τους προσφέρουν περισσότερα από τους υπόλοιπους για να τους πείσουν. Και μπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο.

Η εμφάνιση του Σακίλ στο μπασκετικό αυτό δράμα , το οποίο βγαίνει από την καθημερινότητα των κολλεγίων της Αμερικής , αφορά τον παγκόσμιο αθλητικό χώρο.

Δείτε Επίσης  Μεγάλη ανυπομονησία επικρατεί στην Πάφο