Ο Δικέφαλος Γερίου , ένα ιστορικό σωματείο της επαρχίας Λευκωσίας , για αρκετά χρόνια είχε “εξαφανιστεί” από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα (για είκοσι σχεδόν χρόνια) . Μιλήστε μας για αυτή την επαναδραστηριοποίηση. Πώς αποφασίστηκε; Ποιους έχετε δίπλα σας σε αυτό;

Είμαστε μια παρέα ατόμων η οποία πάντοτε είχε στην άκρη του μυαλού της να ασχοληθεί με το αγροτικό ποδόσφαιρο. Στην προσπάθεια αυτή και στις σκέψεις που κάναμε για να κάνουμε πράξη το εγχείρημα αυτό, κοινός γνωστός μας έφερε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κ. Γιώργο Βασιλείου. Από τις πρώτες και μόλις συζητήσεις που κάναμε παρατήσαμε και οι δύο πλευρές ότι υπήρχε πρόσφορο έδαφος για συνεργασία. Έτσι βάλαμε κάτω τα δεδομένα και αποφασίσαμε όπως προχωρήσουμε με την επαναδραστηριοποίηση της Αντρικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την φετινή σεζόν αλλά και οι μακροχρόνιοι;

Στοχος του Σωματείου είναι όπως μέσω της ενεργοποίησης της Αντρικής ομάδας δοθεί χώρος στα νεαρά ταλέντα των ακαδημιών όπως συνεχίσουν να φοράνε την φανέλα του Δικεφάλου και στα αντρικά τμήματα. Από την άλλη στόχος της ομάδας αυτής που τρέχει το project μαζί με τον Κ. Βασιλείου ήταν πρώτα από όλα να δημιουργηθεί μια οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου και μακροπρόθεσμα η δημιουργία μιας αξιόμαχης ομάδας αντάξιας της ιστορίας του Σωματείου. Ουσιαστικά να ξαναμπεί ο Δικέφαλος Γερίου στον Ποδοσφαιρικό Χάρτη της Κύπρου. Σε όλο αυτό η συνεργασία της ομάδας προγραμματισμού με τον Κ. Βασιλείου είναι εξαιρετική, είναι ένας άνθρωπος με όραμα και πλάνο και είναι βασικός  λόγος που ο Δικέφαλος σε όλα τα τμήματα και κυρίως στο Βόλεϊ έχει επιτελέσει τεράστια άλματα. Η φετινή σεζόν είναι μεταβατική και αρκετά δύσκολη για οποιοδήποτε ομάδα επιστρέφει ποδοσφαιρικά μετά από τόσα χρόνια.

Τα παιδιά τα οποία έχουν επιλέξει τις ακαδημίες του Δικέφαλου είναι της περιοχής ή συμμετέχουν και παιδιά εκτός Γερίου και περιχώρων;

Δείτε Επίσης  Δικέφαλος Γερίου : Δείπνο στις πρωταθλήτριες

Στην πλειοψηφία το ροστερ έχει στελεχωθεί με παιδιά της ευρύτερης περιοχής Γεριου-Λατσιων τα οποία ωστόσο στην πλειοψηφία τους προέρχονται από χρόνια αποχή.

Έτσι πιστεύουμε ότι ακολουθείτε μια εξελικτική διαδικασία η οποία την νέα χρονιά σε συνάρτηση με τον ένα χρόνο εμπειρίας αλλά και την προώθηση νεαρών ταλέντων από τις ακαδημίες της ομάδας, θα μας επιτρέψει όπως θέσουμε πολύ πιο υψηλούς στόχους ενόψει της νέας Σεζόν.

 Ταλέντο υπάρχει, προοπτική υπάρχει και είναι στο χέρι της ομάδας προγραμματισμού και του Πρόεδρου όπως γίνουν το καλοκαίρι οι σωστές επιλογές για να εξελιχτεί η ομάδα.