Για τους φίλους του ποδοσφαίρου και όσους παίζουν το άθλημα το νούμερο «10» στη φανέλα θεωρείται ιερό. Δείχνει, τις περισσότερος φορές, τον καλύτερο παίκτη μιας ομάδας, εκείνος που είναι ο ηγέτης, ο ποιοτικότερος και παίρνει τις περισσότερες ευθύνες πάνω του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι και το πιο πολυδιαφημισμένο και από παιδιά Ακαδημιών, μέχρι την πρώτη ομάδα όλοι θέλουν να το φοράνε.

Στο κορυφαίο επίπεδο υπήρξαν κάποιοι θρύλοι του αθλήματος που με το εν λόγω νούμερο ακούμπησαν τον ποδοσφαιρικό παράδεισο. Δοξάστηκαν με την ομάδα ή την εθνική τους, κατέκτησαν τρόπαια, κατέρριψαν ρεκόρ και έγιναν είδωλα, σημεία αναφοράς για τον κόσμο.

Έβαλαν το όνομά τους στην ποδοσφαιρική αιωνιότητα και ορισμένες ομάδες αποφάσισαν να το αποσύρουν ισόβια προς τιμήν τους, ως μια αναγνώριση για τα όσα έκαναν.

Τελευταίο και ίσως πιο τρανταχτό παράδειγμα του Λιονέλ Μέσι.

Η Αργεντινή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πήρε την απόφαση μόλις ο 36χρονος αποχωρήσει από την εθνική να του αποσύρουν το νούμερο «10» προς τιμήν του, μια φοβερή τιμητική κίνηση καθώς αναφερόμαστε σε μια χώρα που «γεννάει» συνεχώς εκπληκτικούς παίκτες και θεωρείται μια από τις καλύτερους ομάδες του κόσμου.

Δείτε Επίσης  ΑΠΟΕΛ πρωταθλήτρια με ... προβλήματα !