Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σκληρό κάποιες φορές και ενώ μια ομάδα έχει την μεγαλύτερη κατοχή και τις καλύτερες ευκαιρίες ,τις οποίες όμως δεν εκμεταλεύεται , στο τέλος “θα την πληρώσει”.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕΚ η οποία έστω και στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα βρήκε τον ευατό της και εξασφάλισε ένα σπουδαίο βαθμό.

Η διαφορά των δύο ομάδων διατηρήθηκε στους έξι βαθμούς χάρις σε ένα γκολ που επιτεύχθηκε στο 86’ κι επικυρώθηκε ένα λεπτό αργότερο από το VAR! Τεχνολογία γραμμής, βέβαια, δεν έχουμε στα κυπριακά γήπεδα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο Πορτογάλος Μαλέιρο Έλντερ που ήταν VAR αποφάνθηκε ότι στην κεφαλιά του Σάντσες, η μπάλα πέρασε ολόκληρη την τελική γραμμή πριν την αποκρούσει ο Μπέλετς.

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες στους εννέα βαθμούς. Για 75 κλεπτά, είχε την υπεροχή, είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, είχε και την τύχη με το μέρος του για να πάρει δύο φορές το προβάδισμα με «αυτογκόλ, αλλά δεν έφτασε στο ζητούμενο. Είπαμε, η μπάλα παίζει πολλές φορές σκληρά παιχνίδια. Οι ΑΕΚτζήδες, Λέντες και Μιλίτσεβιτς πρέπει να το εμπέδωσαν καλά χθες βράδυ.

Μόλις στο 4’ σε μια αδύνατη κεφαλιά του Ντβάλι, ο Πορτογάλος προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά με κεφαλιά πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα της ομάδας του για το 1-0. Ο δε Βόσνιος αμυντικός, μετά από προβολή του Πέτροβιτς στο 82’, άθελα του έσπρωξε την μπάλα προς τα δίχτυα για να γίνει το 2-1. Η ΑΕΚ βοηθήθηκε με τις αλλαγές του Μπεν Σιμόν, «ξύπνησε» και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πάσα «πάρε βάλε» του Μιλίτσεβιτς στο 76’.

Δείτε Επίσης  H 5χρονη Ντέλια Γκίζα πρώτη στους Παγκόσμιους

Ο Σα Πίντο στην εξέδρα, θα πρέπει να τραβούσε τα μαλλιά του από την εξέλιξη του αγώνα. Με την ομάδα του να έχει το προβάδισμα, είδε τον Βιγιαφάνες να χάνει ένα άχαστο τετ α τετ στο 10’, ο Ντάλσιο είχε δοκάρι στο 53’ με σουτ εκτός περιοχής, ενώ τρία λεπτά αργότερα, σε κεφαλιά του Τσεμπάκ και με εξουδετερωμένο τον Πίριτς, ο Γκαρσία απόκρουσε σωτήρια επί της γραμμής τέρματος.

Στα πρώτα 75 περίπου λεπτά, η ΑΕΚ δεν… κατέβηκε -με αξιώσεις- στο ντέρμπι. Σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζε την ομάδα που είναι για ένα γύρο αήττητη και ήρθε στο ΓΣΠ για να διευρύνει το νικηφόρο σερί της. Είχε, όμως την ψυχική δύναμη, τη θέληση και το πάθος να φωνάξει ηχηρό «παρών» στο τελευταίο τέταρτο. Είχε μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες να πάρει κι αυτό ακόμη το «διπλό»!

«Στα ντέρμπι είναι δύσκολο να παρουσιάζεις πάντα καλά εικόνα. Σημειώσαμε τέσσερα τέρματα κι εξήλθαμε ισόπαλοι», σχολίασε ο Ραν Μπεν Σιμόν, τονίζοντας ότι ο στόχος της ομάδας του ήταν να μείνει ενεργή στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και τόνισε την μαχητικότητα των παικτών του.