Η επιστροφή του Πίντο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ δεν έφερε την νίκη. Η χθεσινή ισοπαλία (1-1) στο Στάδιο «Αλφαμέγα» με την μεταμορφωμένη ΑΕΛ ήταν οδυνηρή για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας αφού εγκαταλείπουν την κορυφή μετά από δύο μήνες.

Επίσης η ομάδα της Λευκωσίας επιβεβαιώνει το γεγονός που τον θέλει να μην μπορεί να νικήσει στο νεόδμητο γήπεδο της Λεμεσού.

Τέσσερις ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής (την Πέμπτη στο ΓΣΠ), Άρης και ΑΠΟΕΛ ισοβαθμούν με 53 βαθμούς, αλλά στην πρώτη θέση είναι η ομάδα της Λεμεσού. επειδή νίκησε στο μεταξύ τους ματς στον α’ γύρο.

Στο πρώτο ημίχρονο το γκολ του Τσεπάκ είναι στα αξιοσημείωτα, όπως επίσης και η πεντάλεπτη -περίπου- διακοπή, όταν ο Κβιλιτάια έμεινε στο έδαφος (μετά από ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ΑΕΛ στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που πανηγύριζαν). Ο Γεωργιανός εντέλει σηκώθηκε και συνέχισε το ματς, όπως… συνεχίζουν να φλερτάρουν με νέα τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού. Και να σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη Παρασκευή (λόγω επεισοδίων) είχαν τιμωρηθεί με ποινή διεξαγωγής του επόμενου αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και στη συνέχεια κλείσιμο της βόρειας κερκίδας που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερο. Σκόραραν στην πρώτη τους καλή φάση, μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνιες, κεφαλιά του Πολυκάρπου στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Τσεπάκ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΛ είχε κάποια σουτ από μακριά (Κα, Παπαφώτης, Ντζάλμα), αλλά ο Μπέλετς δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη, ο αγώνας απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον χάρις στην ισοφάριση της ΑΕΛ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μορέιρα, ο Φιλίποβιτς νίκησε τον Σούσιτς στον αέρα και με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ έφερε «πολιορκία» προς την εστία του Ανέστη, αλλά δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τις κεφαλιές των Πέτροβιτς, Βιγιαφάνιες και Ντάλσιο. Η ΑΕΛ, μάλιστα, κατάφερε να ισοζυγίσει, απείλησε με τους Παπαφώτη και Τσούκα, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Επιτεύχθηκε μια φορά, από τον Κβιλιτάια στο 83’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, επειδή ο βοηθός ύψωσε το σημαιάκι. Το VAR «γνωμάτευσε» ότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι για να σκοράρει, ενώ ενδεχομένως να ήταν και οφσάιντ.

Δείτε Επίσης  Μεταξία Μπερτζελέα: Η πρώτη νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου του '83