Με μια «ποδοσφαιρική» βαλίτσα στο χέρι και γεμάτος όνειρα από μικρή ηλικία, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, ο νεαρός ποδοσφαιριστής Ανδρέας Μιχαήλ μοιράζεται μαζί μας όλα όσα συνθέτουν τον δικό του «στρογγυλό» κόσμο και δηλώνει περηφάνια για τον πατέρα του που του έμαθε τα καλά στοιχεία του ποδοσφαίρου.

Αν και μόλις 26 ετών, πέρασε από πολλές ομάδες όπως τον Εθνικό Άχνας, την Ε.Ν.Π, τον Αχυρώνα Λιοπετριου, τον Ασίλ και σήμερα τον Διγενή Ακρίτα Μορφου με τον οποίο θέλει πολλα γκολ αλλά και τρόπαιο!

Ανέκαθεν ήταν το όνειρο σου να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Ναι, από μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Πάντα σκεφτόμουν το ποδόσφαιρο από νεαρή ηλικία και επίσης όλοι μου έλεγαν ότι ο πατέρας μου ήταν ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έτσι ήξερα ότι από μικρός θα είχα έναν καλό δάσκαλο ούτως ώστε να με μάθει τα βασικά και να με κάνει να αγαπήσω το ποδόσφαιρο.

Νέα χρονιά και νέοι στόχοι. Οι δικοί σου αν μου τους έβαζες σε σειρά προτεραιότητας.

Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και να απολαμβάνω την δουλειά μου. Επέλεξα να έρθω στον Διγενή Μόρφου γιατί ξέρω ότι ο χρόνος μου θα περάσει ευχάριστα με ανθρώπους που εκτιμάνε και βοηθούν. Πάντα έχω στόχους να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα που με εμπιστεύτηκε και να έχω διπλα μου ανθρώπους που με αγαπάνε.

Ποια είναι τα «δυνατά» σου στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο;

Πιστεύω πως μέσα στην περιοχή είμαι επικίνδυνος επιθετικός διότι μου αρέσει η μια επαφή, επίσης μου αρέσει να παίρνω μπάλα να «σπάζω»στα πλάγια ή πίσω μου και να τρέχω στην περιοχή για να «υποδεχτώ» την μπάλα. Νομίζω και στο ψηλό παιχνίδι είμαι αρκετά καλός εξαιτίας του ύψους που έχω.

Το αδύναμο στοιχείο σου; Τι θα ήθελες να διορθώσεις;

Θέλω να βελτιώσω εννοείται τις τοποθετήσεις μου στο κουτί, και γενικά να κρατάω περισσότερο μπάλα. Και σε αυτά σε ένα παιχνίδι να είμαι καλός, δεν εφησυχάζομαι διότι συνέχεια υπάρχει χώρος βελτίωσης, ποτέ δεν θα είμαι τέλειος.

Ποιον συποδοσφαιριστή σου θαυμάζεις;

Όλοι στον Διγενή με υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά. Είναι όλοι παιδιά και κοντά στην ηλικία μου αλλά και μικρότεροι οι οποίοι ξέρουν να σέβονται. Τους συμπαθώ όλους, τους θαυμάζω και όλοι με έκαναν να νοιώθω οικεία στην ομάδα.

Πως είναι η συνεργασία σου με τη διοίκηση και τον προπονητή;

Ο Πρόεδρος ήταν ο άνθρωπος που με πλησίασε περισσότερο όσο και ο προπονητής. Τον Πρόεδρο τον σέβομαι αφάνταστα διότι πάντα θα μου μιλήσει, πάντα είναι σωστός, είναι καλός άνθρωπος. Όσο για τον κ. Δημήτρη Δημητρίου, τον εκτιμώ πολύ διότι αν και δεν δούλεψα ποτέ μαζί του και είναι η πρώτη φορά, με ήθελε και παλιά να παίξω σε διάφορες ομάδες που πήγε και αυτό με κάνει χαρούμενο που με εμπιστεύεται και που του αρέσω σαν ποδοσφαιριστής.

Δείτε Επίσης  Πήτερ Σίλτον ... ο κορυφαίος.

Ανυπομονείς για τη φετινή εξέλιξη του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες ξεχωρίζεις;

Φέτος υπάρχουν καλές ομάδες όπως η Ε.Ν.Π, ο Ολυμπιακός, η Ομόνοια Αραδίππου, Ομόνοια 29μ και ο Ύψωναα. Είναι όλες καλές ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο. Δυστυχώς εμείς θα αγωνιζόμαστε στο δεύτερο γκρουπ αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά διότι υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα και δεν θα κινδυνεύσουμε καθόλου.

Σε ποια ομάδα της Κύπρου θα ήθελες να αγωνιστείς; Ποιες 3 ομάδες ξεχωρίζεις στην Α κατηγορία και ποια νομίζεις θα διεκδικήσει τον τίτλο;

Από μικρός ήθελα να αγωνιστώ στην Νέα Σαλαμίνα διότι ο πατέρας μου πέρασε τα καλύτερα του χρονια εκεί. Είναι μια ομάδα στην οποία δεν αγωνίστηκα ποτέ μου αλλά πάντα θα είναι στην καρδιά μου διότι ο πατέρας μου διέπρεψε σε αυτήν την ομάδα.

Το ΑΠΟΕΛ πιστεύω δεν χάνει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες όπως η Πάφος, ο ´Αρης, η Ομόνοια και η Ανόρθωση οι οποίες θα διεκδικήσουν τον τίτλο, αλλά όπως ανέφερα, πιστευω το ΑΠΟΕΛ θα είναι ο πρωταθλητής.

Τα όνειρα σου στο μέλλον τι περιλαμβάνουν;

Πάντα θέλω να αγωνίζομαι σε ψηλό επίπεδο. Θέλω να αγωνιστώ ξανά στην Α’ κατηγορία όπως όταν ήμουν μικρός.

Γιατί (σχεδόν) πάντα όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά «φταίει» ο προπονητής;

Πιστεύω πως αυτό το κομμάτι είναι λίγο μπερδεμένο. Όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά τότε κάτι πρέπει να αλλάξει. Συνήθως «φταίει» ο προπονητής επειδή η διοίκηση της κάθε ομάδας δεν μπορεί να διώξει 25 ποδοσφαιριστές, οπότε φεύγει ο ένας προπονητής. Αυτή είναι η άποψη μου.

Αν ήταν στο χέρι σου να αλλάξει κάτι στο κυπριακό ποδόσφαιρο τι θα ήταν αυτό και γιατί;

Θα ανάγκαζα τις ομάδες να αγωνίζονται με τουλάχιστον 4-5 Κύπριους ποδοσφαιριστές στην βασική εντεκάδα. Αυτό, όχι επειδή είμαι Κύπριος, αλλά επειδή υπάρχει μπόλικο ταλέντο. Δυστυχώς στην Κύπρο κάθε χρόνο μειώνονται οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι δυσάρεστο.

Πόσα γκολ θες να πετύχεις στον Διγενή; Θα ήθελες να πανηγυρίσεις τρόπαιο;

Στον Διγενή ήρθα για να βοηθήσω και για να βοηθηθώ. Μέχρι στιγμής δεν σκόραρα γκολ, όμως θα ήθελα να σκοράρω όσο πιο πολλά μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Σίγουρα θα ήθελα να πανηγυρίσω τρόπαιο, το έκανα και παλιά και το συναίσθημα είναι απίστευτο!