Ο Αθλητικός Σύλλογος Ισχύς είναι Σωματείο της Λύσης της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 ο ΑΣΙΛ εδρεύει στην Λάρνακα.

Ιδρύθηκε στις 26 Ιουνίου 1932 από αγροτόπαιδα με σκοπό την “Εθνική αγωγή των νέων και τόνωση και διάδοση των εθνικιστικών ιδεωδών και την προαγωγή του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου που εκείνη την εποχή εξαπλώθηκε ραγδαία στην Κύπρο και αγαπήθηκε πολύ από τους νέους”.

Οι τέσσερεις ιδρυτές του Σωματείου , Χριστόφορος Φωκαϊδης , Χρίστος Παναγίδης , Κώστας Ρουσσής και Νεόφυτος Πέτρου αποτάθηκαν τότε για βοήθεια στην Ανόρθωση Αμμοχώστου για την ίδρυση του ΑΣΙΛ , η οποία ανταποκρίθηκε θετικά.

Το 1956 ο ΑΣΙΛ απόκτησε ιδιόκτητο οίκημα στην κατεχόμενη σήμερα Λύση.

Χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο και έμβλημα της ομάδας ο δισκοβόλος “σύμβολο του αρχαίου πνεύματος για να καθοδηγεί τους νέους στο Ολυμπιακό πνεύμα”.

Το γήπεδο του ΑΣΙΛ στην Λύση ονομαζόταν “Γρηγόρης Αυξεντίου” προς τιμή του Λυσιώτη ήρωα του 1955-59. Κάθε καλοκαίρι ο ΑΣΙΛ διοργάνωνε ποδοσφαιρικά τουρνουά τα οποία παρακολουθούσε χιλιάδες κόσμος. Ήταν μάλιστα το πρώτο γήπεδο στην Κύπρο το οποίο είχε χορτάρι και προβολείς.

Το 1967 και το 1974 ο ΑΣΙΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα Β ΄Κατηγορίας.

Το 2001 κατέκτησε το πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας.

Το 2023 το Κύπελλο της Γ΄ Κατηγορίας και Επίλεκτης κατηγορίας Στοκ.

Δείτε Επίσης  Το μήνυμα από την Λευκοθέα Λατσιών