Αγώνας δρόμου 30 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2024, στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και θα τερματίσει στο σημείο-“μηδέν”, εκεί όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα, με 57 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

«Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις ψυχές που χάθηκαν», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

«Δεν θα υπάρχουν πρωτιές, κατηγορίες βραβεύσεων, μετάλλια, χρονομέτρηση, όριο τερματισμού, όρια αποκλεισμού, αψίδες εκκίνησης – τερματισμού, αλλά και μουσική».


Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί από τους συγγενείς των θυμάτων και αντί για τη γνώριμη αθλητική αψίδα, στον συγκεκριμένο αγώνα η “αψίδα” θα οριοθετείται από μαύρες σημαίες δεξιά και αριστερά, οι οποίες θα αναγράφουν “1ος Δρόμος Μνήμης”.

Ακολούθως, θα τελεστεί τρισάγιο, ενώ θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας θα ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, όπως και παρόμοιες δράσεις που θα ετοιμάσουμε για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό τις ενθαρρύνουμε και τις υποστηρίζουμε», ανέφερε η κ. Καρυστιανού.

Δείτε Επίσης  Μέσι: Οι "προκλήσεις" στο Copa America