Όταν κάποιος κάνει αναφορά για σπουδαίο ταλέντο, επιθετικό μαχητή αλλά και μεγάλο άτυχο, το μυαλό πάει στον Άντρο Χριστοδούλου, τον διεθνή επιθετικό του Απόλλωνα που έκανε τεράστια καριέρα με τους Κυανόλευκους, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς και τον ίδιο οι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την καριέρα του την οποία ολοκλήρωσε μόλις στα 29 του χρόνια, ουσιαστικά στην πιο ιδανική ηλικία για επιθετικό παίκτη.

Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1960 και στον Απόλλωνα ξεκίνησε το 1976-77.

Ξεχώρισε πολύ γρήγορα και καθιερώθηκε αμέσως και αποτέλεσε τον προπομπό για μία ομάδα που μεγαλούργησε στο διάστημα 1980-94.

Ο Α. Χριστοδούλου ήταν το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων του Απόλλωνα. Ένα μεγάλο ταλέντο που θα μπορούσε να φτάσει πιο ψηλά αν δεν ήταν άτυχος,με τους τραυματισμούς.Με άριστη τεχνική κατάρτιση,πολύ καλή ντρίπλα,ταχύτατος και με δυνατό σουτ,ήταν ένας πολύ καλός σέντερ φορ,που όταν χρειάστηκε αγωνιζόταν και στις άλλες θέσεις της επίθεσης.

Πολύ νωρίς εντάχθηκε στους γαλάζιους της Λεμεσού και θα κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 1976-77.Στον Απόλλωνα τότε έπαιζαν οι Λάμπρου, Μιλτιάδους, Δημητρίου, Γ.Βασιλείου, Αριστείδου, Αγιομαμίτης, Σχίζας, Βάλτερ, Χρ.Γιολίτης, Παναγιώτου, Μοράρης, Γεννάρης, Γ.Παναγίδης, Γ.Ιωάννου, Γιαγκουδάκης, Μ.Γεωργίου, Στυλιανού,, Κακουλλής, Μαρνέρος, Χρυσοστόμου, Σωτήρης.

Το μοναδικό τρόπαιο που πανηγύρισε ο Άντρος ήταν το κύπελλο του 1986 όταν κέρδισε στον τελικό το ΑΠΟΕΛ με 2-0.Στον τελικό έπαιξαν οι: Κονιώτης, Πιερής, Πίττας, Αντρελλής, Χρυσοστόμου, Γιαγκουδάκης, Σωκράτους( 88’ Σταύρος),Κένι, Α.Χριστοδούλου, ( 81’ Εφραίμ),Γ,Ιωάννου, Τέμπλαρ.Έπαιξε ξανά σε τελικό,το 1982,και έχασε από την Ομόνοια.Ένας τελικός που ήταν διπλός. Η τελευταία χρονιά του Α.Χριστοδούλου στον Απόλλωνα ήταν το 1988-89,και η ομάδα είχε μιά πολύ καλή πορεία αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση,αφού δεν μπόρεσε στην προτελευταία αγωνιστική να κερδίσει την Ομόνοια που πήρε τελικά τον τίτλο.

Δείτε Επίσης  ΠΑΟ : Η κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού

Ο Χριστοδούλου ήταν πραγματικός γκολτζής και μάλιστα σκόραρε σε Ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πέτυχε επίσης και δύο γκολ στην πρώτη Ευρωπαϊκή νίκη του Απόλλωνα κόντρα στην Μάλμε Σουηδίας στο 2-1 στο Τσίρειο.

Από τα καλύτερα παιχνίδια του ήταν σίγουρα αυτό του 1983 με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου εναντίον της Ιταλίας στο ιστορικό 1-1 στο Τσίρειο Μαζί με τους Κωνσταντίνου, Ν.Παντζιαρά, Κλείτο, Γ.Σαββίδη, Γιαγκουδάκη, Μαυρή, κ.α.

 Ένας σπουδαίος κυνηγός,γκολτζής,που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του Απόλλωνα τόσο για την προσφορά του όσο και τον χαρακτήρα του. Πάντα χαμογελαστός,προσιτός και με τα αστεία του ο Άντρος, που αν δεν είχε τους τραυματισμούς σίγουρα θα έφτανε πιο ψηλά.

Η δική του εποχή ήταν ο προπομπός της ομάδας που κέρδισε τίτλους τα επόμενα χρόνια

Η πιο πάνω φωτογραφία είναι από τα εγκαίνια του σταδίου Αλφαμέγα στο Κολόσσι. Στην φωτογραφία πέραν από τον Πρόεδρο του Απόλλωνα κ. Κίρζη εμφανίζονται μεγαθήρια του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα ανάμεσα τους βέβαια και ο Άντρος Χριστοδούλου (δεξιά του Προέδρου).